----


Aišku, kuo geresnė finansinė situacija, tuo ir pasiskolinti yra paprasčiau, tačiau neretai pinigų prireikia tuomet, kai finansinė padėtis ir taip ne pati geriausia. O kartais gali nutikti ir taip, kad pritrūksta pinigų, nors jau esate pasiskolinę. Tuomet gali atrodyti, kad situacija labai sudėtinga ir iš jos išeities nėra, tačiau yra kompanijų, kurios gali suteikti kreditą, net jeigu ir turite skolų. Aišku, nemažai priklauso ir nuo konkrečios situacijos, turimų skolų dydžio, pajamų bei turimo turto. Tad prieš suteikiant jums paskolą visi šie faktoriai bus įvertinti. Jeigu reikalinga suma nėra labai didelė, tuomet gali būti lengviau ją gauti net ir turint skolų. Tokias paslaugas siūlo greitųjų kreditų bendrovės.

Kas yra refinansavimas ?

Trumpai ir paprastai galima pasakyti, kad tai yra paskolos ėmimas, kuri bus naudojama grąžinti prieš tai pasiskolintiems pinigams. Tai gali būti ir greiti kreditai turintiems skolų, jeigu jie už gautus pinigus apmokės savo turimas skolas, o tuomet jau bus skolingi naujai bendrovei. Tačiau kartais tokia paslauga galima pasinaudoti ne tik turint skolų, bet ir norint pasigerinti paskolos sąlygas. Jeigu paėmus naują paskolą jums bus suteiktos geresnės sąlygos, dažniausiai, tai yra mažesnė palūkanų norma, tuomet galite kažkiek ir sutaupyti pasinaudoja refinansavimo galimybe. Be to, toks variantas gali praversti, jeigu norite prailginti paskolos grąžinimo terminą arba matote, kad laiku suspėti grąžinti pinigų jau nepavyks, taip jūs išvengsite sankcijų už pavėlavimą bei gausite gerokai daugiau laiko naujai paskolai grąžinti. O per tą laiką, tikėtina, kad ir finansinė padėtis pagerės.

Greiti kreditai turintiems skolų - šių laikų realybė

Anksčiau žmonės nebuvo linkę skolintis, tačiau šiais laikais tai sparčiai populiarėja, kadangi dauguma nenori taupyti keletą metų, kad galėtų įsigyti norimą pirkinį, o ir galimybė gauti paskolą gerokai paprastesnė, kadangi yra daugybė jas teikiančių bendrovių. Be to, anksčiau gauti paskolą, kai ir taip turite skolų buvo praktiškai neįmanoma, aišku, ir dabar bankai nėra linkę skolinti tokiems žmonėms . Tačiau kreditų kompanijos į tai žvelgia paprasčiau ir dabar įmanoma gauti netgi greitų kreditų jau turint skolą. Dažnai šie pinigai panaudojami grąžinti anksčiau pasiskolintiems pinigams, tačiau taip daryti nėra privaloma, juos galima panaudoti ir kitiems dalykams.


Buvo nustatyta, kad daugiausiai jauni žmonės skolinasi būstui ir būtent šiam tikslui imamų paskolų bendra suma yra neabejotinai didžiausia. Tokia tendencija pastebima jau ne vieną dešimtmetį ir vis populiarėja. Tą galima būtų aiškinti ir tuo, kad keičiasi gyvenimo būdas ir jauni žmonės nori gyventi savarankiškai, tik labai nedaug jų grįžta pas tėvus į gimtuosius namus ir ten kuria savo tolimesnį gyvenimą. Be to, prie to smarkiai prisideda ir didelė migracija į didžiuosius šalies miestus. Dabar nemaža dalis jaunų žmonių iš provincijos po mokyklos išvyksta studijuoti į kitus miestus, kuriuose vėliau ir įsidarbina bei kuria šeimas. Tad natūralu, kad ten reikia turėti ir būstą, o kadangi jauname amžiuje didelių santaupų neturi, tuomet būstui pinigų tenka skolintis. Būsto pirkimą skatina ir pakankamai nemažos nuomos kainos, kuriuos neretai nedaug skiriasi nuo mėnesinės paskolos įmokos .

Lietuvių skolinimosi tendencijos

Mūsų šalies gyventojai vis dažniau skolinasi ir to negalima sieti su finansiniais sunkumais, kadangi ekonominė situacija šalyje sparčiai gerėja. Taip yra todėl, jog žmonės nėra linkę taupyti ir gyventi nepatogiai, iki kol įsigys norimą pirkinį, tad dauguma skolinasi pinigus ir džiaugiasi patogiu gyvenimu, o ir pastovios pajamos ir užtikrinta darbo vieta leidžia tai daryti praktiškai niekuo nerizikuojant. Viena populiariausių yra paskola būstui. Kadangi ir pinigų suma, kurios reikia šiam pirkiniui yra didžiausia, todėl ją sutaupyti gali užtrukti tikrai ne vienerius ar kelis metus, o gyventi kažkur reikia. Taip pat skolinamasi ir automobiliui, be to galima pastebėti tendenciją , kad pakankamai populiaru yra pirkti lizingu, net jeigu pirkinys nėra sąlyginai brangus.

Kokio dydžio gali būti paskola būstui?

Jos dydis priklauso nuo jūsų poreikių, pirmiausia, jūs banko ar paskolas teikiančios bendrovės prašote kažkiek pinigų, o tuomet jie sprendžia ar tą sumą gali jums suteikti. Dažniausiai, dydis nėra kažkaip apribotas, ypač jeigu reikalinga didžiulė suma, o ji nustatoma atsižvelgiant į pastovias mėnesines pajamas ir turimą turtą. Tad jeigu jūs esate jaunas žmogus, neturintis praktiškai jokio turto, tuomet labai didelės sumos gauti nepavyks, tačiau nerimauti nereikėtų, pasiskolintų pinigų įsigyti būstui tikrai užteks, čia turima omeny išskirtinai dideles sumas , kurios gali būti aktualios jau turintiems solidų turtą bei aukštas pastovias pajamas, bet neturintiems pakankamai santaupų įsigyti kažkokį nekilnojamą turtą.


Gana įprasta atrodo, kad imant paskolą reikia vykti į ją teikiančios bendrovės ofisą ir ten realiai užpildyti visus dokumentu. Tad išgirdę apie paskolą, kurią galima gauti tiesiog telefonu, dauguma gali suabejoti jos patikimumu, juk niekas nemato žmogaus, kuriam suteikiama ta paskola, tad kaip nustatyti jo tapatybę ir kaip vėliau perduoti pinigus. Tačiau bendrovės yra išsprendę šiuos klausimus, todėl bandymas pasiimti paskolą kito vardu bus nesėkmingas, dėl to norintys pasipelnyti gali nusiminti. Kadangi reikia ne tik tikslios asmeninės informacijos, bet vykdomas ir tapatybės patvirtinimas, kuris dažniausiai atliekamas bankinio pavedimo pavidalu. O jeigu paskola suteikiami, tai pinigai pervedami į tą pačią sąskaitą ir tik tada jos turėtojas gali juos leisti savo reikmėms arba išsigryninti. Tad tokios paskolos ne tik leidžia pinigus gauti neišėjus iš namų, bet ir yra visiškai patikimos.

Kaip galima pasiimti paskolą?

Anksčiau norintieji gauti paskolą, dažniausiai, turėdavo eiti į banką, tačiau viskas tobulėja, todėl ir paskolos pasiėmimas yra gerokai supaprastėjęs. Tiesa, imant paskolą iš banko vis dar reikėtų vykti į jų ofisą, tačiau yra daugybė kompanijų, kurios gali suteikti paskolą niekur neišeinant iš namų. Vienas iš tokių variantų yra paskolos telefonu. Tuomet užtenka susisiekti su bendrove ir visi jūsų duomenys perduodami telefonu, o ir galutinį sprendimą apie paskolos suteikimą sužinote, dažniausiai, to pačio pokalbio metu, kadangi tokios kompanijos visus duomenis patikrina labai greitai. Taip pat pasiskolinti pinigų galima ir interneto pagalba, ten galite rasti dar didesnę pasirinkimo įvairovę.

Paskolos telefonu ir kokios jų tendencijos pastebimos šiais metais

Pirmiausia, reikėtų pabrėžti, kad konkurencija paskolų teikimo rinkoje yra didžiulė, kadangi paskutiniu metu sparčiai padaugėjo tokią paslaugą siūlančių įmonių, kurios stengiasi kaip nors išsiskirti ir nukonkuruoti kitas. Bet aptarsime tik nedidelę šios rinkos dalį ir jos tendencijas. Panašu, kad paskolos telefonu praranda savo populiarumą ir ateityje tokia galimybę pasiskolinti pinigų gali praktiškai nesinaudoti niekas. Pagrindinė priežastis, kodėl taip yra, tai interneto svarbos didėjimas žmonių gyvenime, kuris neretai pakeičia ir telefono pagrindines funkcijas, o ir paskolą internetu daugumai gali būtų ne tik patogiau, bet ir priimtiniau pasiimti. Todėl dauguma kompanijų jau dabar persiorientuoja ir siūlo galimybę skolintis internetu.


Tokių paskolų išskirtinumą išduoda jau pats pavadinimas, jos duodamos su užstatu. Tai reiškia, kad gaudami pinigus jūs turite turėti kažkokio turto, kuris būtų vertinamas kaip užstatas. Dažniausiai, tai būna nekilnojamas turtas, tačiau gali pasitaikyti ir kitokių variantų, svarbiausia, kad jūsų turimas turtas bei jo vertė atitiktų pasiskolintą pinigų sumą arba bent jau nebūtų mažesnė. Tokiomis paskolomis dažniausiai pasinaudoja žmonės, kurie neturi pastovių pajamų, bet reikia papildomų pinigų arba tie, kurie ima didesnę paskolą, o ją teikianti kompanija nori užsitikrinti, kad pinigai bus grąžinti, kadangi pagal žmogaus pajamas yra rizika, kad tokia finansinė našta jam gali būti pakankamai nelengva. O jeigu pasiėmęs paskolą žmogus jos negrąžina, tuomet kompanija turi teisę į užstatą ir taip susigrąžina paskolintus pinigus.

Pinigų skolinimasis ir jų rinkos ypatybės

Paskolas teikiančių kompanijų yra daugybė, o prireikus pasiskolinti pinigų gali prireikti nemažai laiko, kol išsirinksite, kurios iš jų paslaugomis naudotis, aišku, pasirinkimas gali būti ir atsitiktinis, bet tuomet niekas negarantuoja, kad pavyks gauti geriausią variantą su geriausiomis sąlygomis. Toks didelis kompanijų skaičius rinkoje rodo, kad yra ir paskolų paklausa ir tikrai daug žmonių yra linkę skolintis. Tai gana ryškus pasikeitimas šioje rinkoje, jeigu palyginsime situaciją, kuri buvo prieš daugelį metų, kada žmonės skolindavosi tik neturėdami kitos išeities, o pirkiniams taupydavo ilgą laiko. Dabar dauguma perka daiktus iškart, net jeigu ir neturi pakankamai santaupų, o tuomet jau kurį laiką atidavinėja paskolas, bet tuo pačiu gali džiaugtis ir įsigytais daiktais. Net jeigu jūsų finansinė padėtis ir pajamos nėra tokie geri, gali pagelbėti paskolos su užstatu be pajamų.

Paskolos su užstatu be pajamų ir kaip išsirinkti šios srities profesionalus?

Visi finansiniai sprendimai turi būti priimami atsakingai ir prieš tai juos gerai apgalvojus, tad ne išimtis ir paskolos, būtent todėl dar prieš imant ją labai svarbu surasti šios srities profesionalus. Nors tokias paslaugas dabar siūlo tikrai daug bendrovių, tačiau geriausias sąlygas ir bendradarbiavimą gali pasiūlyti ne visi. O išsirinkti gali pagelbėti praktiškai bet kuri internetinė paieškos sistema, jums tereikia ja pasinaudoti ir surasti informacijos apie skirtingus paslaugų teikėjus. Tuomet galite paieškoti ir jų klientų atsiliepimų, kurie yra vienas iš geriausių profesionalumo rodiklių. Jų galima ieškoti specifiniuose forumuose arba socialiniuose tinkluose.


Turime labai plačias pasirinkimo galimybes, kokią paskolą imti ir iš kur, tad prieš priimdami sprendimą galime apsvarstyti ne vieną variantą. Todėl aptarsime vieną iš jų ir kokie yra tokios paskolos internetu privalumai, kai ji imama iš privačių rankų. Pirmiausia, tokia paskola gali būti vienintelė išeitis, jeigu turite blogą kredito istorija ir nei bankas, nei dauguma kreditus teikiančių kompanijų nenori jums skolinti pinigų, o privačių paslaugų teikėjai kartais sutinka bendradarbiauti ir nėra taip tvirtai nusistatę šiuo klausimu. Be to, paskolas teikiančios kompanijos turi savo sistemą pagal kurią apskaičiuoja, kokio dydžio paskolą gali jums suteikti, atsižvelgdami į jūsų pajamas, turimą turtą ir kitus asmeninius aspektus. O privačių paskolų teikėjai pagal tai nesiorientuoja, todėl kartais gali pasiūlyti gerokai didesnę sumą, negu galėtumėte gauti kitur. Būtent tokie yra pagrindiniai privalumai, kuriuos suteikia toks skolinimosi būdas ir būtent todėl jos gali būti naudingos.

Kokios yra šių metų paskolų ėmimo prognozės?

Viskas, kas susiję su paskolomis pastaruoju metu sparčiai kinta, todėl ir ši rinka galėtų būti apibūdinama kaip labai konkurencinga ir dinamiška. Pastebima, kad žmonės vis dažniau skolinasi ir tai yra ne tik išeitis pritrūkus pinigų ar norint įsigyti brangesnį pirkinį, tačiau tai tampa gana įprastu dalyku ir į paskolas žiūrima kaip į santaupas, kurias galima leisti įvairiems poreikiams tenkinti, o vėliau jas grąžinti iš gaunamų pajamų, kurios dažniausiai būna pastovios ir pakankamai nemažos, lyginant su mėnesinės įmokos dydžiu. Prognozuojama, kad tokios tendencijos išliks ir šiais metais. Vienintelį klausimą gali kelti privačios greitos paskolos, kadangi jos yra atskira sritis, kurią mažiau veikia bendros tendencijos, o jomis naudojasi gana specifinis klientų ratas, tad kokie bus pokyčiai jame nuspėti sunku, bet abejojama, kad jos įgis didesnį populiarumą, kadangi daugybė kompanijų stengiasi pagerinti skolinimosi sąlygas savo klientams ir taip sėkmingai konkuruoti.

Privačios paskolos ar galima pratęsti terminą?

Dažniausiai paskolos terminą galima pratęsti, jeigu ji imama iš banko ar jas teikiančios bendrovės, šios įstaigos turi netgi tam tikras pratęsimo sąlygas. Tačiau viskas yra kitaip, jeigu kalbame apie privačias paskolas, kadangi galimybės pratęsti jos grąžinimo terminą privatus skolintojas gali ir nesuteikti arba ją suteikti su labai specifinėmis sąlygomis, kurios gali jūsų ir netenkinti, nebent sutartyje buvo aptartas šis klausimas ir yra aiškūs punktai, kaip gali būti pratęstas grąžinimo terminas. Bet jeigu jo nėra, o teikėjas nenori pratęsti termino labai nerimauti nereikėtų, kadangi dar turite galimybę pasinaudoti refinansavimu ir taip grąžinti šią paskolą, o naujai paimta turės naują terminą, kuris bus ilgesnis.


Žmones visada džiugina galimybė kažkiek sutaupyti ir nesvarbu, ar tai kažkoks pirkinys, ar kreditas, kadangi pastaruoju atveju finansinis aspektas yra netgi dar svarbesnis, juk ir taip teko susidurti su pinigų trūkumu. Tačiau kreditas nėra kažkoks daiktas, tad ir jo kaina bei pigumas turėtų būti interpretuojami kitaip. Kainą būtų galima apibrėžti kaip sumą, kurią teks sumokėti papildomai grąžinant kreditą, o ją nulemia vienas iš pagrindinių veiksnių - palūkanų norma. Būtent šis skaičius parodo, kiek procentų reikės grąžinti papildomai. Taip pat savotiškai kainai įtakos gali turėti ir paskolos grąžinimo terminas. Tad apibendrintai galima sakyti, kad pigiausi kreditai yra tie, kurių grąžinimo terminas yra trumpiausias ir, dar svarbiau, palūkanų norma mažiausia.

Skolinimosi tendencijos Lietuvoje

Nors lietuviaiskolinimosi tendencijos yra smarkiai pasikeitusios, lyginant su tokiomis, kurios buvo seniau. Tuomet žmonės vengdavo skolintis ir tai darydavo tik neišvengiamoje padėtyje, o brangesniems pirkiniams taupydavo ilgą laiką. Tačiau dabar dauguma žmonių mieliau skolinasi ir vėliau kelis metus atidavinėja pinigus, negu kelis metus taupo ir tik tuomet perka norimą daiktą. Būtent todėl pigiausi greitieji kreditai Pigiausi kreditai ir kaip išsirinkti tokį variantą?

Jeigu pritrūko pinigų, dauguma, pirmiausiai, pagalvoja apie kreditus siūlančias kompanijas, kurių žino ne vieną, net jeigu prieš tai ir nėra tekę susidurti su finansiniais sunkumais. Tačiau tokias paslaugas siūlančių bendrovių yra daugybė ir išsirinkti geriausią bei pigiausią variantą gali būti sunku, todėl mes patarsime, kaip tai padaryti. Pirmiausia, reikėtų pasinaudoti internetu


Mūsų šalyje galima sutikti didžiulę paskolų įvairovę ir nusprendus pasiskolinti tikrai turėsite galimybę rinktis iš ne vieno varianto bei pasiūlymo. Paskolas galima skirstyti pagal įvairius aspektus, tiek pagal tai, kokiam tikslui jos imamos, tiek pagal laiką, per kurį jos suteikiamos. Jas galima skirstyti ir pagal terminą, per kurį turėtų būti grąžinami pasiskolinti pinigai. Taigi, pasirinkimas tikrai platus, galima imti ilgalaikes arba trumpalaikes paskolas, galima pasinaudoti greitųjų kreditų paslaugomis arba laukti kelias dienas, kol bankas pateiks atsakymą dėl paskolos. Be to, galima išskirti paskolas verslui, būstui, automobiliui arba vartojamuosius kreditus, kurie skirti tenkinti kasdieniams žmonių poreikiams ir jų pinigų naudojimas nėra kažkaip apribojamas. Be to, yra paskolos, kurios suteikiamos su užstatu arba pasirašant vekselį, kuris pripažįstamas kaip vertybinis popierius.

Ekspertai analizuoja lietuvių skolinimosi įpročius

Finansų ekspertai pastebi, kad mūsų šalyje keičiasi skolinimosi įpročiai ir žmonės nevengia skolintis, o tai, kad turi mokėti įmokas pakankamai įprastas dalykas. Tai gali puikiai iliustruoti paskolos Lietuvoje ir didėjantis jų kiekis. Žmonės į jas nežiūri kaip į neišvengiamą įsipareigojimą, o neretai jos tampa savotiška pagalba, kuomet gyvenime prireikia pinigų. Prie tokio požiūrio prisideda ir gerėjanti ekonominė padėtis šalyje ir besikeičiantis gyvenimo būdas, kuris tampa gerokai greitesnis. Todėl šiais laikais kelis metus laukti ir taupyti didesniam pirkiniui nėra populiaru, nors dar pakankamai neseniai tokios tendencijos buvo vyraujančios. Aišku, viską supaprastina ir lengvos skolinimosi galimybės, dabar paskolą galima gauti per tikrai trumpą laiką, o ir jos sąlygos neretai būna palankios.

Paskolos Lietuvoje ir kiek laiko reikia mokėti įmokas?

Besiruošiantiems imti paskolą gali būti labai aktualu ir įdomu sužinoti, kiek laiko reikės mokėti įmokas, tačiau tikslaus atsakymo pateikti neįmanoma, kadangi viskas labai priklauso nuo pasiskolintos sumos ir to, kiek galėsite per mėnesį skirti įmokoms. Tad tai labiausiai priklauso nuo jūsų individualaus atvejo. Jeigu paskola nėra labai didelė, tai dažniausiai žmonės ją sugrąžina per keletą metų, tačiau, jeigu ji gerokai didesnė, pavyzdžiui, paskola būstui, o įmokoms negalite skirti didelės sumos, tuomet gali prireikti ir poros dešimtmečių, kol nebeturėsite finansinių įsipareigojimų. Aišku, visada galite sutrumpinti paskolos grąžinimo terminą, jeigu turite papildomų pinigų, ir anksčiau pabaigti mokėti paskolą.


Net jeigu pritrūkote nedidelės pinigų sumos, apsisprendimas, į kurią kompaniją kreiptis turėtų būtų atsakingas, kadangi nuo to gali labai priklausyti pinigų atidavimo sąlygos. Kurios ir turėtų tapti pagrindiniu kriterijumi renkantis, kadangi, jeigu jūsų kredito istorija gera, pajamos pastovios, tuomet nedidelę paskolą gali pasiūlyti ir suteikti praktiškai kiekviena bendrovė ir jau jūs turite galimybę pasirinkti. Kadangi praktiškai visi paskolų teikėjai siūlo skirtingas sąlygas bei skirtingo ilgio terminus. Tačiau atidžiai renkantis galite rasti variantą su mažiausia palūkanų normą, o tai leis ne tik džiaugtis gauta paskola, bet ir sutaupyti ją atidavinėjant. Ar būtina turėti pajamas, kad galėtum pasiskolinti?

Pajamos garantuoja, kad pavyks gauti paskolą, aišku, tai lemia ir jų dydis, tačiau pritrūkus pinigų jų galima pasiskolinti ir neturint pajamų. Aišku, didelės pinigų sumos gauti nelabai pavyks, tačiau mini paskola jums tikrai gali būti suteikta. Tačiau už tai neretai bus prašoma įkeisti kažkokį turimą turtą, kuris bus savotiškas garantas kompanijai, o jums papildoma motyvacija laiku atiduoti paskolą, kadangi priešingu atveju galite netekti įkeisto turto. Tačiau šį, kaip ir bet kokį kitą sprendimą susijusį su finansais, reikėtų priimti atsakingai ir prieš tai pasvarstyti ar turėsite kažkokių pajamų ateityje, kurios garantuos, kad pavyks grąžinti pasiskolintus pinigus. Priešingu atveju finansinė padėtis gali dar labiau komplikuotis, o galimybė gauti dar vieną paskolą gerokai sumažėti. Mini paskola, jų bendrovių konkurencinės aplinkos apžvalga

Pasikeitę žmonių skolinimosi įpročiai gerokai pakoregavo ir šią rinką. Tad į padidėjusią paklausą labai greitai buvo atsakyta ir didžiule pasiūla. Būtent todėl dabar norėdami gauti nedidelę paskolą galima rinktis iš daugybės kompanijų. Aišku, žmonėms toks pasirinkimas yra geras, tai net leidžia sumažinti bendrą kainą, kas naudinga visiems, net atsitiktinai besirenkantiems, o atidžiai ieškantiems suteikiama galimybė rasti tikrai išskirtinai gerus variantus. Tačiau pačioms bendrovėms tokia konkurencinė aplinka gyvenimo nepalengvina, kadangi visos siekia kažkaip pranokti konkurentus ir taip iškilti į viršų. Bet ir tai padaryti nėra lengvą, kadangi jau susiformavę tam tikri šios rinkos lyderiai, kurie turi plačiausią klientų ratą bei didžiulį biudžetą, kuris skiriamas marketingui, tad mažesnės ir naujos įmonės konkuruoja siūlydamos geresnes sąlygas. Būtent todėl žmonės turėtų atidžiai paieškoti geriausio varianto.